מקצועות הדת הם שורה של מקצועות הקשורים ליהדות ולחוקיה. לעתים אנו זקוקים לבעלי מקצועות אלה מדיי יום, כמו לדוגמה משגיחי כשרות, לעתים פעם בחיים (מוהלים) ולעתים אלה מקצועות הנדרשים רק בחברה החרדית (מדריכי חתנים, פאניות). בעלי מקצועות אלה מגיעים בדרך כלל מהחברה הדתית או החרדית, ומתמקצעים בתחומים אלה בקורסים ייעודיים המועברים במכללות הפונות למגזר החרדי והדתי:
משגיחי כשרות הוא אולי המקצוע המבוקש ביותר מכל מקצועות הדת, וזאת מכיוון שהוא נדרש מאוד גם בחברה החילונית, ולמעשה אף עסק העוסק במזון, ולו הקטן ביותר, אינו יכול להתנהל ללא כשרות מבלי להפסיד נתח שוק עצום. קורס זה אורך כשלושה חודשים ובסיומו יש לעבור את הבחינה של הרבנות הראשית. לאחר מעבר הבחינה תוכלו להשתלב כמשגיחי כשרות במועצות הדתיות או אצל ההכשרים המהודרים כמו הבד''צים השונים, חתם סופר וכו'.
שוחטים הוא עוד מקצוע העוסק במזון, תפקידם של השוחטים הוא כפול: לשחוט את הבהמות והעופות על פי ההלכה, ולדאוג לכך שהן יחוו מינימום כאב וצער, כשלמעשה הדרישה השנייה היא אחד מחידושיה של היהדות. הקורס אורך כארבעה חודשים, נלמדים בו דיני השחיטה והוא כולל גם לימוד מעשי.
מוהלים הוא אחד המקצועות המבוקשים ביותר, וזאת בשל ההכנסה הגבוהה אליה יכולים להגיע מוהלים מוסמכים. מטבע הדברים זהו מקצוע עם רגישות רבה וכל טעות היא קריטית, ולכן מוהלים טובים יוצרים לעצמם שם וביקוש רב. זהו מקצוע שבשנים האחרונות הפך למבוקש גם בחברה המוסלמית, כך שניתן לראות בקורסים גם אנשי דת מוסלמים.
סופרי סת''ם הם האנשים המוכשרים לכתיבת ספרי תורה והמגילות הנמצאות בתוך התפילין. זהו מקצוע הדורש ידע רחב ודיוק רב, וזאת מכיוון שבכתיבת התורה אסור לטעות ולו בפסיק. לכן על סופר הסת''ם להכיר לא רק את צורת האותיות, אלא גם את כל טעמי המקרא, ועליו להיות מסוגל לכתוב אותם בדייקנות מוחלטת.
מדריכי חתנים הוא מקצוע פנים חרדי מובהק ואפילו בחברה הדתית הוא אינו מקובל. הצורך במדריכי חתנים עלה בחברה החרדית בשל ההפרדה המוחלטת בין גברים ונשים הגורמת לכך שחתנים צעירים אינם יודעים להתנהל בחיי זוגיות. מדריך החתנים מלווה את בני הזוג מהאירוסין ועד כשנה לאחר החתונה ומוודא כי כל החיכוכים בין בני הזוג נפתרים בצורה נעימה ומכבדת לשני הצדדים.
פאניות הן נשים המתמחות בייצור פאות, ולאור הביקוש הרב בחברה החרדית לפאות, הפכה ישראל למעצמה בתחום זה. פאניות מובילות מוכרות פאות לא רק לנשים חרדיות, אלא גם להפקות תיאטרון ולטלוויזיה, ולעתים אף לחברות הפקה מחו''ל.