לימודי הנדסאי אלקטרוניקה

לימודי הנדסאי אלקטרוניקה

לימודי הנדסאי אלקטרוניקה - רקע

העולם הופך ליותר ויותר טכנולוגי והאלקטרוניקה נמצאת סביבנו בכל רגע נתון, החל במכשיר הטלפון שלנו, דרך המחשב, הטלוויזיה, המקרר ואפילו מכונת הקפה. זהו עולם טכנולוגי מרתק אליו ניתן להיכנס באמצעות מסלול הנדסאי אלקטרוניקה.
אנשי האלקטרוניקה ממלאים תפקיד מרכזי בתכנון, פיתוח ותחזוקה של מערכות אלקטרוניות. בין אם מדובר בפיתוח ויצירה של מכשירים חדשניים או בפתרון בעיות מורכבות, הנדסאי האלקטרוניקה הם עמוד השדרה של ההתקדמות הטכנולוגית.
לימודי הנדסאי אלקטרוניקה מיועדים לבעלי חוש טכני ורצון להשתלב בעולם הטכנולוגיה וההיי-טק.

 

קהל היעד ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה

לימודי הנדסאי אלקטרוניקה אינם מיועדים אך ורק למי שלמד מקצוע זה בתיכון. למעשה, היתרון של בוגרי מגמת אלקטרוניקה בתיכון הוא שולי ביותר מכיוון שרמת הלימודים במכללות הינה גבוהה בהרבה מזו של התיכון, ומהר מאוד מגיעים לחומר שהם כלל לא למדו. בכל מקרה, הלימודים יעניקו לכם את כל הידע והכלים על מנת להבין, לבנות, לתחזק ולהפעיל מערכות אלקטרוניות. ניתן להירשם למסלולי הנדסאי אלקטרוניקה במספר מצומצם של המכללות, אך אלה פרוסות בכל רחבי הארץ, כולל בפריפריה, כך שתוכלו ללמוד בכל מקום שתרצו, קרוב לבית או במקום פסטורלי המרוחק ממרכז הארץ.
מכללות הממוקמות בפריפריה אף יציעו לחיילים משוחררים מלגה מטעם משרד הבטחון אשר תאפשר לכם ללמוד בשנה הראשונה, ובמקרים מסוימים גם בשנה השנייה, בחינם ומבלי שתשתמשו בכספי הפקדון הצבאי, כך שתוכלו לנצל אותם לצרכים אחרים.

להנדסאי אלקטרוניקה יש אפשרות לבחור מסלולים בהתאם לאותו מוסד לימודי - הנדסאי אלקטרוניקה בהתמחות בתקשורת, בהתמחות במחשבים, מכשור רפואי, ותקשורת נתונים.  

במסגרת הלימודים תלמדו קורסים בחשמל, מתמטיקה, סטטיסטיקה, אנגלית, פיסיקה ועוד, ובסיומם תוכלו להשלים לימודים לתואר מהנדס (בחלק מהמכללות), כשלימודי החשמל והאלקטרוניקה יתחלקו ללימודים תיאורטיים בכיתה וללימוד מעשי במעבדה.

מוסדות הלימוד המציעים מסלולי הנדסאים מאפשרים לימודים במסגרות של לימודי בוקר או לימודים משולבים (בוקר וערב) , משך הלימודים משתנה בהתאם למסלול אליו אתם ניגשים ולרוב הם נמשכים בין שנתיים לשלוש שנים.

 

אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה

הנדסאי אלקטרוניקה נדרשים מאוד בתעשיית ההיי-טק ולכן בוגרי המסלול זוכים לשכר הגבוה משמעותית מין השכר הממוצע במשק.  
אפשרויות התעסוקה לבוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה הן רבות ומגוונות, והן הולכות ומתרחבות עם התפתחות הטכנולוגיה. בוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה יכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידים בתחומים הבאים:

  • ייצור: תכנון וייצור רכיבים אלקטרוניים, ייצור מערכות אלקטרוניות, בקרת איכות, ותחזוקה.
  • פיתוח: תכנון מערכות אלקטרוניות, פיתוח תוכנה, ותכנון וייצור רכיבים אלקטרוניים.
  • תחזוקה: תיקון ותחזוקת מערכות אלקטרוניות, בדיקות תקינות, וניהול תחזוקה.
  • שירות: שירות לקוחות, תמיכה טכנית, והדרכה.

בנוסף, בוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה יכולים להשתלב גם בתחומים אחרים, כגון:

  • צה"ל: בוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה יכולים להתגייס לתפקידים שונים בצה"ל, כגון: טכנאי/ת אלקטרוניקה, ומנהל/ת תחזוקה אלקטרונית.
  • אקדמיה: בוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה יכולים להמשיך ללימודים אקדמיים לתואר ראשון או שני בהנדסה אלקטרונית.
  • עצמאים: בוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה יכולים להקים עסק עצמאי בתחום האלקטרוניקה, כגון: חברת תכנון, ייצור, או תחזוקה של מערכות אלקטרוניות.

הביקוש לבוגרי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה הוא גבוה, והם נחשבים לבעלי מקצוע מבוקשים בשוק העבודה.
 

    

לקבלת מידע ללא התחייבות
מלאו פרטים ונחזור אליכם תוך זמן קצר