השלמת בגרויות
שיפור ו/או השלמת בגרויות
מבחני הבגרות עומדות כנקודת ציון מרכזית שכל תלמיד תיכון חייב לכבוש. בחינות אלו משמשות ברומטר לחינוך התיכוני, ומעצבות את דרכם האקדמית של אינספור תלמידים. לא רק שהם קובעים את הזכאות למוסדות להשכלה גבוהה, אלא שהם גם נושאים משקל משמעותי בעיני מעסיקים פוטנציאליים.
מכינה להשלמת בגרויות
כשמדובר בלמידה, הדרך ארוכה ושונה מאוד. המסלול שלנו נמשך מילדותנו ועד לשנים מבוגרות, ולעיתים אף נעצר זמנית, רק כדי להתחדש מחדש. עבור רבים, הלמידה הרגילה נעצרה יותר מדי מוקדם, ואת התעוזה לחזור לבית הספר או למכללה כדי להשלים את הלימודים ולהשלים בגרויות זה דבר שהוא לא קל אבל אפשרי. ברגע שנכנסים לשוק העבודה, מגלים כי ההתמחות הספציפית דורשת נסיון והכשרה מעמיקה - כאשר חוסר ידע שהוא דבר בסיסי יכול להוות מכשול לא קטן. כאן נכנסת לתמונה ההשלמה בגרויות.
גם אם לא סיימת את הלימודים הרגילים בהצלחה, השלמת בגרויות היא אפשרות נהדרת להתמקצעות ולהרחבת הידע.
מסע למידה לתואר מצריך השלמת בגרויות
כיום ברוב מוסדות הלימוד האקדמאיים לא ניתן להתקבל ללא הצגת סיום 12 שנות לימוד ותעודת בגרות. תנאים אלו הם קריטיים כאשר אנו רוצים לפתח לנו מסלול אקדמאי שיאפשר לנו בסופו של יום להתברג במקום מכובד בשוק העבודה.
כיום ישנם מוסדות לימוד אשר מאפשרים לכם ומנגישים לכם שיטות לימוד ייחודיות וחדשניות שמקלות עליכם, ועוזרות לכם לגשת אל המבחנים האלו עם ביטחון עצמי גבוה.
מכינות ובתי ספר משלימים, נכנסים לפעולה כדי לספק לתלמידים שחוו קושי מסויים הזדמנות שנייה. תוכניות אלו מציעות לתלמידים הזדמנות לגשת לבחינות הבגרות בתחושת ביטחון מחודשת, ללמוד ביעילות ולגשר על פערי ידע.
מה דרישות המינימום לקבלת תעודת בגרות
בחינות הבגרות בנויות בהתאם למספר יחידות הלימוד הנדרשות לכל מקצוע. מקצועות המפתח כוללים מתמטיקה (3-5 יחידות), אנגלית (3-5 יחידות), הבעה עברית (כתיבה ודקדוק, 2 יחידות), היסטוריה (2 יחידות), ספרות (2 יחידות), לימודי תנ''ך (2 יחידות), וחינוך לאזרחות (2 יחידות). בעוד שתלמידים מסוימים בוחרים להתמקד בנושא בודד באופן אינטנסיבי, אחרים בוחרים בגישה רחבה יותר. לדוגמה, תלמידים עשויים להחליט לקחת היסטוריה, אנגלית ומתמטיקה כל אחד עם 5 יחידות כדי לזכות בתעודת בגרות מקיפה.
שיפור בגרויות
דרכים נוספות להשגת תעודת הבגרות
בחינות הבגרות בישראל מוצעות בשני מסלולי לימוד נפרדים: המסלול הפנימי והאקסטרני. המסלול הפנימי, הנפוץ בישראל, כולל הכנה לבחינות הבגרות במשך שנתיים עד שלוש שנים במסגרת תכנית הלימודים בתיכון. התלמידים מוערכים על סמך ממוצע משוקלל, המתחשב בציוני הבחינה הסופית שלהם ובציוני הבחינות הפנימיות של בית הספר שלהם. הציון המשולב קובע את הצלחתם בבחינות הבגרות.
מאידך, המסלול החיצוני מיועד למועמדים שאינם רשומים למסלול תיכון מסורתי או המעוניינים להיבחן מחדש כדי לשפר את ציוניהם. מסלול חיצוני זה מספק גמישות למועמדים עצמאיים המעוניינים לגשת לבחינות הבגרות. כיום יש נטייה לבחור להירשם למכינות או לתוכניות קדם אקדמיות כדי להבטיח את הצלחתם.
בחינות בגרות מתקיימות פעמיים בשנה - בקיץ ובחורף. סטודנטים יכולים לבחור להירשם לקורסי הכנה בהתאם למפגש הבחינה המועדף עליהם.
מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר ולשפר את הציונים לקראת היציאה לקריירה אקדמאית מוצלחת.