קורס סינית

לימודי_שפה_סינית

מה נדרש ללימודי סינית?

אפשרויות קידום והרחבה מקצועית

יתרונות ללימודי סינית


סינית מנדרינית היא השפה המדוברת ביותר בעולם. דובריה מונים כמיליארד איש ורבע, ועבור כ-900,000,000 מתוכם מדובר בשפת-אם. משמעות שמה - ''פּוּ-טוֹנְגּ-הְווַה'' בעברית הוא ''השפה הכללית המדוברת'', ולמעשה מדובר בניב וההגייה של אזור בייג'ינג, אשר התקבע כלשון רשמית בין המאה ה-18 למאה ה-20. גם כיום השימוש בשפה התקנית אינו מקיף דיו, וקרוב לחצי מתושבי סין עצמה אינם מסוגלים לתקשר באופן שוטף בה, אלא ממשיכים לדבר בלשונות ודיאלקטים מקומיים. לא סתם ''סינית'' משמש בעברית כמשל לדיבור שאינו מובן; הצליל שלה שונה מאוד מהשפות אותן אנו רגילים לשמוע סביבנו, בעיקר מכיוון שבסך הכל ישנם חמישה או ארבעה עיצורים משותפים לשתיהן. זוהי שפה טונלית, משמע שגובה הצליל שנהגה משפיע על משמעות המילה, ועל כן גם לא פשוט לדובר העברית להבין את אותה מורכבות אשר נשמעת לסיני טבעית לגמרי. מבחינה תחבירית, אין כלל הבדלה בין יחיד ורבים, זכר או נקבה, והטייה תואמת של פעלים. גם הכתב המשמש עבורה שונה מיסודו מאופן הכתיבה המקובל; האותיות אינן מייצגות צליל כלשהו, אלא בדומה לכתב החרטומים המצרי העתיק, מסמלות כל אחת רעיון מורכב או מילה. לשם כך משמשות למעלה מ-50,000 סימניות שונות, אולם לשם הבנה פשוטה של השפה, למשל לקריאת עיתון או תרגום בטלויזיה, נדרש בפועל רק כמה אלפים מתוכן. מורכבות הכתב המסורתי היא רבה, ועל כן גם לימוד הכתיבה אצל ילדים דורש מספר שנים, ולא שנה אחת כמקובל אצלנו. כל הקשיים האלה הופכים את הסינית לשפה מאתגרת במיוחד ללימוד עבור דוברי עברית; מה אם כן סוד הקסם שגורם לרבים כל כך ללמוד אותה? ובכן, התשובה כמובן פשוטה מאוד. זה שנים שסין רוכשת לעצמה מעמד בינלאומי חשוב ביותר, כזה המייצג את גודלה בין אומות העולם, דבר המתבטא בעיקר מדינית-פוליטית וכלכלית. זוהי כעת סדנת הייצור של העולם כולו, המקור המשמעותי ביותר למוצרי צריכה ושותפויות סחר. כמעט כל מוצר הנמצא ברגע זה בטווח ידכם נושא את ההצהרה Made in China.

מה נדרש ללימודי סינית

במידה רבה, מתלמידי קורס סינית לא נדרש לימוד שפה חדשה, אלא הפנמת עולם חדש ומורכב. לשם כך צריך בעיקר סבלנות, נכונות להשקעה ותרגול. מדובר בלימוד מאתגר יחסית לרכישת שפות אחרות אשר ההיגיון התחבירי, ההגייה והכתיבה שלהן קרובים יותר לעברית או שפות אחרות המוכרות לנו. התרגול מתבצע גם הוא בדרך כלל בדרכים ושיטות שונות מלימוד לשונות אחרות.

אפשרויות קידום והרחבה מקצועית

בניגוד לשפות אחרות הנלמדות אצלנו באופן נרחב, סינית אינה נשמעת במרחב הציבורי כמעט, וההזדמנות לתרגל אותה באופן שוטף איננה נפוצה במיוחד. למען האמת, אפילו מי שיבחר ללמוד את השפה במסגרת אקדמית לא צפוי לרכוש יכולות מלאות בה כמו שטף דיבור, אוצר מילים רחב או כתיבה מיומנת. מי שבאמת מעוניין לדעת סינית שוטפת, מוטב שישקול ללמוד בסין עצמה. הזדמנויות רבות מוצעות למערביים המבקשים להשתלם במוסדות לימוד מקומיים, וללמוד שם במסגרת נוחה (ואפילו לא יקרה) לצד תלמידים נוספים מרחבי העולם. אפשרויות כדאיות לכך מרוכזות במיוחד בטייוואן והונג קונג.

יתרונות ללימודי סינית

בניגוד לפתיחות הרבה אותה מפגינים הסינים והרצון שלהם להשתלב בדינמיקה הגלובלית, בתחום הלשוני הם עדיין מזדחלים מאחור. השפה האנגלית השגורה למעשה בכל רחבי העולם המודרני (ובעיקר עולם המסחר, בו לסין ישנה חשיבות עליונה) איננה נפוצה במדינה כלל. בקרב קהילת אנשי העסקים המקומית מקובל אפילו להשתמש לא פעם בשירותי מתורגמן כדי לגשר על פערי התקשורת והתרבות. לא רק שלימודי האנגלית בבתי הספר שבמדינה אינם מפותחים, אלא שנוסף לכך גם הקושי הבסיסי של הסינים לרכוש שפה שרחוקה כל כך מזו שלהם, כזו שאין בה יסוד טונאלי, אך כוללת בסיס תחבירי אחר והתייחסות שונה לכתב ודקדוק. מורכבת לא פחות היא העובדה שצלילים רבים פשוט אינם קיימים בשפה המקומית, לכן דובריה מתקשים לבטא אותם. המילה ''ישראל'' למשל, איננה ניתנת לכתיבה או הגייה בסינית, והשם המשמש בה הוא ''אי-סה-לייה'', המייצג את הדרך המקורבת ביותר לבטא את המילה בכלים המתאפשרים בסינית. כפועל יוצא, אדם מערבי שמסוגל לדבר סינית, ואפילו שטחית ביותר, יוכל להפיק מכך תועלת רבה. בין אם המדובר בטיול או נסיעה עסקית, מיומנות לשונית יכולה להביא במדינה זו תועלת גדולה מאוד לא רק ברמה המעשית, אלא גם ברמה המורלית, שכן זו תהיה הדרך היחידה ליצור דיאלוג עם המקומיים.

לקבלת מידע ללא התחייבות
מלאו פרטים ונחזור אליכם תוך זמן קצר